Kees & Mark

Wij zijn Kees en Mark, beiden 19 jaar oud en zitten in het laatste jaar van de opleiding ICT-Beheer op het Zoomvliet College in Roosendaal. Terwijl we studeren verdienen we wat geld bij om het leven naast de studie wat aangenamer te maken. Op z’n tijd gezellig stappen met vrienden, zo nu en dan uit je dak gaan tijdens een concert of festival en natuurlijk tijdens een vakantie lekker luieren aan het strand. Ineens is er dan de vraag vanuit de opleiding of wij de stage in ons laatste studiejaar in Bali door willen brengen.

Daarmee zijn we begonnen aan onze ‘road 2 discover’. Het was maart 2016 en het was de bedoeling dat we begin februari 2017 naar Bali zouden vertrekken voor een stage van 5 maanden. Nadat het tot ons door was gedrongen dat we 11 maanden later aan de andere kant van de wereld zouden zitten, kwamen de praktische vragen naar boven. Je moet dan denken aan de kosten, verzekeringen, vliegtickets enzovoorts.

Nadat we van school definitief een GO kregen, hebben we iedereen over onze plannen verteld. Plots bleken er heel wat mensen in Bali te zijn geweest of daar op korte termijn naar toe te gaan. We kregen heel wat tips en het was voor ons een mooie kans om allerlei vragen te stellen. Het internet werd afgestruind en er werden reisgidsen gekocht. Want ja het is toch wel lekker om gewoon een boek in je handen te hebben waar je doorheen kunt bladeren en wat je in je rugzak mee kunt nemen.

Al snel kwamen we op het idee om ons duikbrevet te gaan halen en na de stage nog een paar weken vakantie in Australië eraan vast te plakken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. We zitten dan toch al dicht in de buurt van Australië en je hebt daar het Great Barrier Reef, de mooiste plek op aarde om te duiken. Dus zijn we al snel begonnen met onze duiklessen, eerst in het zwembad, wat theorie in het hoofd stampen en daarna het echte werk in natuurwater. Na een paar maanden hadden we allebei ons duikbrevet op zak.

Op school hadden we gesprekken over de praktische kant van de stage en er werd een kostenplaatje gemaakt. Dat was wel even noodzakelijk want we krijgen geen stagevergoeding en alle kosten moeten we zelf betalen. Gelukkig is Indonesië goed betaalbaar en kun je voor weinig geld een pension boeken, een scooter huren en voor 3x niks de heerlijkste gerechten kopen. Verder zijn er de kosten voor de tickets, verzekeringen en inentingen. Daarnaast zal de vakantie naar Australië niet bepaald goedkoop zijn. Nadat alles goed was berekend hebben we begin oktober onze tickets gekocht. Dit hebben we uiteraard met een paar biertjes gevierd want nu kwam het ineens erg dichtbij.

Wij zijn hierna enthousiast begonnen met het opzetten van deze site zodat we hier tijdens onze stage en vakantie een blog op bij kunnen houden. Want alleen af en toe een berichtje op Facebook, Instagram of Snapchat, dat kan natuurlijk niet als je een half jaar van huis bent! En verzin dan maar eens een leuke naam voor je website, dat viel nog niet mee. Uiteindelijk is dat Road2Discover.com geworden.

Dan moest er toch echt eerst een diploma behaald worden en na de herfstvakantie kwam langzaamaan het eindexamen in beeld. Toch maar even de schouders eronder gezet want het was toch echt de bedoeling dat we geslaagd en wel richting Bali zouden vertrekken.

Wij hopen beiden dat het avontuur waar wij in 2017 aan zijn begonnen straks na Bali en Australië gewoon doorgaat en ons naar nog meer mooie plekken op deze wereld zal brengen. We hebben na de stage nog een studie te gaan en wie weet waar we nog meer stage kunnen gaan lopen voordat we ooit een keer geld gaan verdienen om mooie vakanties te kunnen boeken. We hopen dus dat er in de toekomst nog veel valt te bloggen op onze website.